Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Cesarjeva in Klinarjeva vnovič potrdili dobro pripravljenost

Ptuj, 16. maja - Plavalki Gorenjske banke Radovljice Nina Cesar in Anja Klinar sta izstopali tudi drugi dan mednarodnega plavalnega mitinga na Ptuju in potrdili dobro formo pred nadaljevanjem sezone, ki bo imela svoj vrh na avgustovskem evropskem prvenstvu v Budimpešti.

Ljubljana.
Plavalka Anja Klinar.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana, Hala Tivoli.
Plavalka Nina Cesar.
Foto: Stanko Gruden.
Arhiv STA

Za najboljši izid med Slovenci je poskrbela Nina Cesar s 4:18,46 na 400 m prosto. V ozadju je Triglavanka Urša Bežan dobila dvoboj z olimpijko v daljinskem plavanju Tejo Zupan za drugo mesto. Bežanova je bila še druga na 200 hrbtno.

Klinarjeva se je tokrat predstavila na 100 in 200 m prsno. Bolj zanimiv je bil dvoboj na 100 m prsno, kjer je imela ob sebi še mladinsko reprezentantko, specialistko za ta slog, Velenjčanko Tino Mežo. Na koncu je Klinarjeva, ki je nastop izkoristila za trening na 400 m mešano, prepričljivo ugnala Mežo ter z 1:14,40 skoraj ujela tudi zmagovalko Rusinjo Jekaterino Burdino. Na 200 m prsno je se Klinarjeva veselila zmage.

Med slovenskimi reprezentanti je Robi Žbogar, ki še lovi lanske dosežke, zmagal na 200 m hrbtno in bil šesti na 50 m prosto. Triglavan Jan Karel Petrič pa je bil tretji na 400 m prosto.

ag/jz/ag
© STA, 2010