Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mina Markovič in Klemen Bečan lepo začela sezono

Zürich, 15. maja - Slovenska športna plezalca Mina Markovič in Klemen Bečan sta v Švici lepo odprla sezono svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Na tekmi ob jezeru Greifen v bližini Züricha je Bečan v finalu zasedel peto mesto, Markovičeva je bila šesta.

Markovičeva in Bečan sta bila edina slovenska finalista v Greifenseeju. Natalija Gros, ki je lansko sezono v skupnem seštevku svetovnega balvanskega pokala končala najvišje na lestvici med Slovenci, na tretjem mestu, je na prvi tekmi sezone ostala brez finala in uvrstitve med šest najboljših tekmovalk. Aktualna evropska prvakinja v balvanskem plezanju je med dvajsetimi polfinalistkami zasedla osmo mesto, kar pa ni bilo dovolj za napredovanje. V Švico so odpotovali še trije slovenski predstavniki Jernej Kruder, Jure Bečan in Katja Vidmar, ki pa so nastope končali v petkovih kvalifikacijah.

Naslednja tekma svetovnega pokala v balvanih bo konec maja na Dunaju, prihodnjo nedeljo pa se bo v Kranju začelo državno prvenstvo v težavnostnem plezanju.

am/lr/am
© STA, 2010