Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Najboljši izidi na Ptuju ruskim plavalcem

Ptuj, 15. maja - Rus Stanislav Lahtjukov je dosegel najboljši izid prvega dne na mednarodnem plavalnem mitingu na Ptuju. Z dosežkom 28,33 na 50 prsno je bil edini, ki je presegel mejo 900 točk po mednarodnih tablicah. Med slovenskimi reprezentanti pa je za najboljši dosežek z 2:02,68 na 200 prosto poskrbela Radovljičanka Anja Klinar.

Klinarjeva si je ob zmagi na 200 prosto priplavala še drugo mesto na 100 prosto, kjer jo je ugnala le Rusinja Marija Gromova. V obeh nastopih je Klinarjeva v medsebojnem dvoboju ugnala tudi klubsko in reprezentančno kolegico Nino Cesar, ki je z 2:04,70 prav tako dosegla zanjo soliden izid na 200 prosto, saj je Cesarjeva specialistka za daljše razdalje.

Med slovenskimi reprezentanti se je predstavil tudi Ilirijan Peter Mankoč, ki je na Ptuju z italijansko ekipo ADN. Mankoč je s 24,93 prepričljivo zmagal na 50 delfin. Še en plavalec Gorenjske banke Radovljice in slovenske reprezentance Robi Žbogar pa je bil drugi na 50 delfin in tretji na 200 prosto, njegov klubski kolega Robi Vovk pa drugi na 50 prsno.

Med ostalimi slovenskimi reprezentanti je v slabih vremenskih razmerah drugo mesto na 50 prsno osvojila Velenjčanka Tona Meža, ki še lovi normo za najpomembnejše letošnje nastope, Triglavan Jan Karel Petrič je bil tretji na 200 mešano.

ag/lr/ag
© STA, 2010