Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Križanič: EBRD bo vstopil v NLB in Triglav ter ostal v Sloveniji do leta 2013

Zagreb, 15. maja - Odbor guvernerjev Evropske banke za obnovo in razvoj je na skupščini banke, ki poteka v petek in danes v Zagrebu, podprl dokapitalizacijo banke na 30 milijard evrov. Kot je ob robu zasedanja povedal slovenski minister za finance Franc Križanič, je ta ustanova v krizi pomagala bankam v Jugovzhodni Evropi, sedaj pa s podobno pomočjo, bodisi z depoziti bodisi z dokapitalizacijo, prihaja tudi v Zavarovalnico Triglav in v NLB.

Po njegovih pričakovanjih se bo to sodelovanje še razširilo, pri tem pa je omenil še zavarovalnico Slovenica in NKBM. Minister je pojasnil, da je pomembno, da banka podpira tisti del slovenskega finančnega sektorja, ki v regiji širi svojo dejavnost, saj s tem pomaga tudi gospodarstvom regije.

V Evropski banki za obnovo in razvoj so pred časom napovedali, da se bodo z iztekom letošnjega leta umaknili iz Slovenije, sedaj pa so naznanili, da bodo v državi ostali do leta 2013. To je po ministrovih besedah povezano s finančno krizo in z možnostjo, da ta banka pospešuje razvoj in poglablja svoje aktivnosti.

bdo/kk
© STA, 2010