Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Širca: Vključevanje kulturne dediščine v turizem je krovni projekt več ministrstev

Ljubljana, 14. maja - Ministrica za kulturo Majda Širca je na današnji novinarski konferenci spregovorila o kulturni dediščini in kulturi kot sestavnem elementu razvoja turizma. Izpostavila je izkoristek pasivne in ustvarjalne kulturne dediščine za raznoliko turistično ponudbo. Širca je dodala, da bo vlada poskusila kulturo bolj učinkovito vključiti v načrtni razvoj turizma do konca meseca.

Ljubljana.
Ministrica za kulturo Majda Širca.
Foto: Matej Leskovšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Ministrica za kulturo Majda Širca.
Foto: Matej Leskovšek/STA
Arhiv STA

Zeleno knjigo o prispevanju kulture k razvoju Evrope je podrobneje opisala direktorica direktorata za kulturni razvoj in mednarodne zadeve na ministrstvu Sonja Kralj Bervar. Na ministrstvu za kulturo do 30. julija zbirajo javne predloge o vplivu kulturnih dejavnosti na razvoj Evrope.

Glede pogovora o širitvi golf igrišč v Lipici s predsednikom vlade Borutom Pahorjem je Širca dejala, da je potrebno slediti zahtevam Unesca, ki bo uvrstil slovenski Kras na poskusni seznam zaščitenih območji. Med zahtevami ni nikjer omenjena širitev golf igrišč, zato je ministrica Širca prepričana, da bo Pahor pripravljen prisluhniti, ko bo čas za to.

mmh/av/av
© STA, 2010