Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Začenja se akcija za dosledno uporabo varnostnega pasu

Ljubljana, 17. maja - Preventivna akcija Pripnite se in doživite, ki se bo začela danes in bo potekala do konca maja, bo opozarjala na nujnost dosledne uporabe varnostnega pasu. Tako lahko namreč pomembno zmanjšamo posledice morebitne prometne nesreče.

V akciji, ki jo bo koordiniralo ministrstvo za promet, bodo sodelovali tudi policisti. Ti bodo opozarjali na pomen uporabe varnostnega pasu in na šolah sodelovali s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. V okviru represivnih aktivnosti pa bodo povečali nadzor nad uporabo varnostnega pasu v vseh vozilih, tudi v tovornih in v avtobusih.

V akciji bosta med drugim sodelovala še Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter Združenje zvez šoferjev in avtomehanikov Slovenije.

Uporaba varnostnega pasu je v motornem vozilu obvezna na vseh sedežih, kjer je pas vgrajen. Globa za kršitev je 120 evrov.

Po statističnih podatkih je v prometnih nesrečah lani umrlo 20 voznikov osebnih avtomobilov, ki med vožnjo niso uporabljali varnostnega pasu.

pse/td
© STA, 2010