Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Čopov veslaški projekt podprla tudi Ljubljana

Ljubljana, 14. maja - Iztok Čop v sredo, 26. maja, na Prešernovem trgu v Ljubljani gosti tekmovanje na ergometrih, veslaških simulatorjih, z nazivom Veslaj z mano. Čop obljublja vrhunsko zasedbo, čeprav je celoten projekt organiziran v sodelovanju z zavodom Janeza Levca, zavodom za usposabljanje otrok s prilagojenimi potrebami.

Ljubljana.
Veslač Iztok Čop.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Veslač Iztok Čop.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Čop je ob predstavitvi projekta, ki ga je danes podprla tudi Ljubljana oziroma župan Zoran Janković, povedal, da ime prireditve izvira iz imena otroške prireditve Igraj se z mano in da bo veslaški dogodek del te zgodbe. Najboljši slovenski veslač vseh časov je ob tem razkril druge dimenzije dogodka na Prešernovem trgu. Na prireditvi, ki bo potekala med 17. in 19. uro, bodo ob omenjenih otrocih v štafeti nastopili tudi nekdanji slovenski športni asi alpska smučarja Mateja Svet in Jure Franko, košarkar Peter Vilfan in hokejist Rudi Hiti, veslači univerz iz Kopra, Maribora in Ljubljane ter štirje vrhunski veslači.

Prav med vrhunskimi veslači bo Čop, glede na dejstvo, da se dva dni kasneje začenja svetovni pokal na Bledu, skušal zagotoviti vrhunsko udeležbo. Njegova želja so nosilci medalj z zadnjih olimpijskih iger v skifu.

ag/lr/ag
© STA, 2010