Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gaspari: S strategijo bolj pregleden izhod iz krize

Bohinjska Bistrica, 14. maja - Vlada je v izhodni strategiji predvidela nabor zakonodaje, ki bo po besedah ministra za razvoj Mitje Gasparija odločilno prispevala, da bo okolje, v katerem bo Slovenija izhajala iz krize, veliko bolj pregledno in primerljivo z ostalimi pomembnimi državami EU. O njej je treba doseči družbeni dogovor, sicer bo kvečjemu slabše, je opozoril Gaspari.

Ljubljana.
Minister za evropske zadeve in razvoj Mitja Gaspari.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Gaspari je danes ob predstavitvi izhodne strategije udeležencem letne konference računovodij, ki jo je v Bohinjski Bistrici pripravil Slovenski inštitut za revizijo, povedal, da moramo ukrepati, v nasprotnem primeru bi se nam povečala primanjkljaj in javni dolg. To bi bil nevzdržen položaj, v katerem o sebi ne bi več odločali sami, temveč drugi. A to nam ni potrebno, zato moramo pravočasno ukrepati.

Gaspari je spomnil na nasprotovanje načrtovani pokojninski reformi in dejal, da pogoja za upokojitev ni mogoče določiti pri 40 letih delovne dobe. To bi bilo mogoče trditi, če bi bila pričakovana življenjska doba le 70 do 75 let, je dejal.

bg/arh
© STA, 2010