Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DZ v petek o predlogu za Gantarjevo razrešitev

Ljubljana, 14. maja - O predlogu za razrešitev predsednika parlamenta Pavla Gantarja bodo poslanci odločali v petek, v okviru redne majske seje, in ne na izredni seji, kot so zahtevali v SDS. Poslanci pa na tokratni seji ne bodo razpravljali o ustanovitvi občin Ankaran in Mirna, kar so predlagali v LDS.

Ljubljana.
Predsednik DZ Pavel Gantar.
Foto: Matej Leskovšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Predsednik DZ Pavel Gantar.
Foto: Matej Leskovšek/STA
Arhiv STA

Kolegij predsednika državnega zbora je namreč danes določil časovni potek redne majske seje, ki se bo začela v ponedeljek in trajala do petka, 21. maja. Na njej bodo odločali tudi o predlogu za razrešitev predsednika Gantarja, ki so ga vložili v SDS in SNS. Ta točka bo na sporedu zadnji dan seje, v petek.

Poslanci SDS so sicer v torek vložili zahtevo za izredno sejo, na kateri bi odločali o Gantarjevi razrešitvi, zato je vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko opozoril, da ta točka ne more biti uvrščena na redno sejo. Predsednik državnega zbora pa je pojasnil, da je predlog njegove razrešitve kolegij prejšnji teden že uvrstil na redno majsko sejo, zato zahteve za sklic izredne seje ni mogoče upoštevati.

mo/tz/tz
© STA, 2010