Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svetlik v poslanici ob mednarodnem dnevu družine poudaril namen družinskega zakonika

Ljubljana, 14. maja - Na ministrstvu za delo se zavedajo, da se oblike in način življenja družin spreminja, zato so z namenom ohranjanja koristi otrok in družin v spremenjenih družbenih okoliščinah pripravili družinski zakonik, je v poslanici ob mednarodnem dnevu družine zapisal minister Ivan Svetlik. Na ta način želijo prispevati k ohranitvi osnovne vloge družine.

Ljubljana.
Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Minister za delo družino za socialne zadeve Ivan Svetlik.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Na ministrstvu želijo, da bi tudi v slovenski družbi družina ostala ena najpomembnejših vrednot, ne glede na to, v kakšni družinski skupnosti posamezniki živijo. Družinski zakonik s tem namenom na prvo mesto postavlja koristi otroka in na celovit način ureja celotno družinsko pravo ter v interesu koristi otroka krepi vpliv države na odnose znotraj družine, je v poslanici poudaril minister.

15. maj je za mednarodni dan družine razglasila Organizacija združenih narodov z namenom, da nas vsako leto spodbudi k razmisleku o položaju in vlogi družine. Letošnji mednarodni dan poteka pod geslom Vpliv migracij na družine po vsem svetu.

apo/tvr/pse/td/apo
© STA, 2010