Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Mariboru 1. fotografski sejem

Maribor, 15. maja - Muzej narodne osvoboditve Maribor bo dopoldne v sodelovanju s Fotoklubom Maribor v parku muzeja pripravil prvi fotografski sejem. Po besedah direktorice muzeja Aleksandre Berberih Slana so ob sejmu pripravili vrsto spremljevalnih dogodkov, med drugim bodo javnosti predstavili projekt Fotografskega muzeja Maribor, ki ga nameravajo v kratkem odpreti na Koroški cesti.

Sicer pa bo v sklopu prireditve poleg prodaje rabljene opreme potekala delavnica, ki jo bo vodil fotograf Branimir Ritonja. Udeleženci se bodo seznanili z opremo, pravilnim merjenjem svetlobe, značilnostmi portretne fotografije, opravili bodo praktične vaje v okolici ter fotografirali v fotografskem studiu. Omogočena jim bo tudi uporaba studijske opreme, na koncu pa bodo opravili še pregled in analizo posnetih fotografij.

Na fotografskem sejmu bo ob tem obiskovalcem omogočeno brezplačno svetovanje, ki ga bo vodil fotograf Branko Koniček, predstavljena bo foto knjiga, e-fotografije ter najnovejša fotografska oprema.

gm/apo
© STA, 2010