Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Švagan zaradi programskih razhajanj izstopa iz LDS

Ljubljana, 13. maja - Župan Zagorja ob Savi ter dolgoletni član in ustanovitelj LDS Matjaž Švagan je danes izstopil iz stranke. Za to se je odločil, ker je od bivše Drnovškove LDS ostala le še bleda senca in je ta stranka postala stranka kapitala, je pojasnil v izjavi za STA.

Zagorje ob Savi.
Župan Zagorja ob Savi ter dolgoletni član in ustanovitelj LDS Matjaž Švagan.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot pravi, so ga v stranki rabili le vsake štiri leta na volitvah, saj jim je vsak mandat prinesel največ glasov. Z odhodom iz stranke pa je osrečil predsednico Katarino Kresal, ožje vodstvo stranke in samega sebe. Stranka je izgubila stik z malim človekom, je prepričan Švagan.

Za jesenske lokalne volitve napoveduje, da bo oblikoval svojo lokalno stranko in znova kandidiral v Zagorju. Kandidiral bo neodvisno in ustanovil lokalno stranko Zagorje gre naprej, ki bo nosila noto bivše LDS. To bo stranka, ki bo združevala tako na levici kot na desnici, napoveduje.

V stranki Švaganovo odločitev razumejo predvsem v kontekstu prihajajočih lokalnih volitev, kjer kandidati iščejo različne možnosti, na kakšen način sodelovati na volitvah, je zapisal generalni sekretar LDS Uroš Petohleb.

spc/td/ako/ako
© STA, 2010