Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Jerajeva bo na preiskovalni komisiji za Jankovića predlagala status preiskovanca

Ljubljana, 13. maja - Po dosedanjih zaslišanjih prič na parlamentarni preiskovalni komisiji, ki preiskuje gradbene posle v Ljubljani, obstaja sum, da ljubljanski župan Zoran Janković zlorablja svoj položaj, pravi predsednica komisije Alenka Jeraj iz SDS. Na komisiji bo zato predlagala, da se mu dosedanji status priče spremeni v status preiskovanca, kar se bo, kot pravi, verjetno zgodilo na naslednji seji komisije v začetku junija.

Ljubljana, DZ.
Poslanka Alenka Jeraj (SDS).
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana, DZ.
Poslanka Alenka Jeraj (SDS).
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Župan zlorablja svoj položaj na ta način, da bo parcelam ob počivališču Barje v Ljubljani spremenil namembnost, jih uredil in jim s tem povečal vrednost. Lastnik parcel je podjetje njegovega sina Damijana Jankovića Electa holding. Ker župan za prodajo podjetja sinu še ni dobil kupnine, bi se to po navedbah Jerajeve lahko zgodilo s povečano vrednostjo omenjenemu zemljišču.

Na njem je trenutno mogoče graditi le zdravstvene ali šolske objekte univerze, s spremembo občinskih prostorskih aktov pa bo mogoče graditi stanovanja. Tam že poteka komunalna ureditev, predvideva pa se tudi nova cestna infrastruktura, pravi Jerajeva.

spc/td
© STA, 2010