Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Cerkno tri dni v znamenju jazza

Cerkno, 13. maja - V Cerknem se bo danes začel že 15. festival Jazz Cerkno. Tudi letos bo med nastopajočimi pestra mešanica domačih in tujih jazzistov. Festival se bo sklenil 15. maja.

Festival bo s projektom Moderna ob 19. uri na glavnem odru odprl harmonikar Marko Hatlak z gostoma Miho Maegaito in Jožetom Bogolinom. Moderni bo sledil nastop Bojana Z in Juliena Lourauja. Prvi večer bo zaokrožil kvintet Italian Doc Remix.

Petkov program bo začel harmonikar Bratko Bibič in zasedba Off-Sight In-Voice Projektili. Za njimi bo solo nastop izvedla češka violinistka in pevka Iva Bittova, ki bo oder prepustila švedskemu sekstetu Angles pod vodstvom saksofonista Martina Küchna.

Sobotni večer se bo začel z jazzovskimi improvizatorji PaPaJo z gostom Johnom Butcherjem. Z božanjem ušes bo nadaljeval norveški kvintet Zanussi Five, festival pa se bo zaključil z nizozemskim kvartetom The Ex.

Glasbeni program bodo spremljale tolkalska, fotografska in kulinarična delavnica. Potekala bo tudi fotografska razstava "Džez u Cierknam" s fotografijami iz preteklih festivalov.

der/av/av
© STA, 2010