Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Danes sklepna prireditev ob koncu natečaja Naravne in druge nesreče - Živali in nesreče

Ljubljana, 13. maja - Ob koncu 14. državnega likovnega in literarnega natečaja Naravne in druge nesreče - Živali in nesreče bo danes ob 10. uri na Igu pri Ljubljani potekala sklepna prireditev v organizaciji uprave za zaščito in reševanje, kjer bodo podelili nagrade najboljšim ustvarjalcem in njihovim mentorjem.

Natečaj pa je samo ena od akcij, s katerimi želi uprava za zaščito in reševanje mlade, njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestiti, da se nesreče dogajajo vsakodnevno in da moramo biti nanje ustrezno pripravljeni.

Natečaj za najboljša likovna in literarna dela na temo Živali in nesreče je potekal na regijski in državni ravni v štirih starostnih kategorijah, na njem je sodelovalo 4.882 otrok in 925 mentorjev. Nagrajena likovna in literarna dela pa so na ogled v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu, kjer bo potekala tudi sklepna prireditev.

Udeleženci si bodo na prireditvi lahko ogledali lutkovno predstavo ter poligon Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje ter se seznanili z reševalnim delom Kinološke zveze Slovenije.

miv/abu/miv
© STA, 2010