Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Uprava Hita in predstavniki sindikata nadaljujejo pogajanja

Nova Gorica, 13. maja - Uprava Hita in predstavniki novogoriške enote Sindikata igralniških delavcev bodo danes znova sedli za pogajalsko mizo. Uprava družbe je izrazila prepričanje, da je sporazum mogoče doseči. Ravno tako bo sindikat še naprej skušal doseči dogovor, vendar pa pričakuje, da bo uprava spremenila svoj način delovanja do sindikata.

Hitova uprava zatrjuje, da se zaveda pomembnosti in nujnosti konsenza s sindikati, a se ne more sprijazniti z enostranskimi zahtevami peščice zaposlenih ob igralnih mizah in bo naredila vse, da bi napitnino, ki je trenutno osrednji predmet pogajanja, razdelila čim bolj pravično in v okvirih zakona.

Sindikat pa je v ponedeljek poudaril, da predloga uprave družbe o delitvi napitnine ne morejo sprejeti, ker bi bil protizakonit. Po oceni sindikata bi se morala napitnina razdeliti delavcem v tistem sektorju, kjer je bila ustvarjena.

V nedeljo je v štirih Hitovih igralnicah stavkalo okoli 200 zaposlenih igralniških delavcev, zaradi stavke pa je po oceni uprave nastalo 150.000 evrov materialne škode.

jes/kk/jes
© STA, 2010