Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kresalova zadovoljna s pilotskim projektom na področju varnosti cestnega prometa

Celje, 12. maja - Notranja ministrica Katarina Kresal je na novinarski konferenci v Celju izrazila zadovoljstvo nad potekom pilotskega projekta na področju varnosti cestnega prometa, ki ga posebna skupina celjskih policistov izvaja od januarja letos. Kresalova je vesela, da se pozitivni trend zmanjšanja smrtnih žrtev v prometu nadaljuje.

Generalni direktor policije Janko Goršek je napovedal, da bo tovrstni projekt postal praksa vseh policijskih uprav v Sloveniji do konca leta. Že naslednji teden se bodo direktorji policijskih uprav seznanili s pozitivnimi izkušnjami omenjenega projekta in njegovimi slabostmi, kot sta pomanjkanje kadrov in opreme.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je v bilo v prvem četrtletju letos na Celjskem pridržanih 397 oseb, kar je za 35 odstotkov več kot lani, policisti pa so tudi zasegli kar 98 vozil oz. za skoraj 200 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Do 11. maja letos so na Celjskem v prometnih nesrečah umrle tri osebe, v lanskem primerjalnem obdobju pa osem.

lpc/miv
© STA, 2010