Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policija naj bi Šrota, Bavčarja in borznike sumila za 100-milijonsko škodo

Ljubljana, 12. maja - Kriminalisti posebne delovne skupine sektorja za gospodarsko kriminaliteto so po obsežni in več kot eno leto trajajoči preiskavi na vrhovno državno tožilstvo podali tri kazenske ovadbe zoper osumljene kaznivih dejanj s področja korporacijske kriminalitete. S temi dejanji naj bi bilo storjene za 135 milijonov evrov protipravne premoženjske škode.

Ljubljana.
Policija, policijski avto.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Policijski avto.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Policija ni pojasnila, za koga gre, po neuradnih informacijah pa naj bi šlo za skupini Pivovarna Laško in Istrabenz ter njuna nekdanja prva moža Boška Šrota in Igorja Bavčarja, pa tudi nekaj borznih posrednikov.

Kot je na novinarski konferenci povedal vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto v upravi kriminalistične policije Dušan Florjančič, so kriminalisti po uspešnem zaključku več kot enoletne preiskave ovadbe podali proti skupno 13 fizičnim osebam ter petim pravnim osebam.

Šrot z ovadbo ni seznanjen, na vprašanje glede tega pa je odgovoril, da to ne sumijo njega, ampak Bavčarja. Bavčar pa je dejal, da je ministrica Kresalova tokrat očitno uporabila policijo, da odgovori na njegov spletni intervju v Financah, saj je bila preiskava v zvezi s tem zaključena že pred meseci, šef kriminalistov pa se je nanjo spomnil dan po objavi Bavčarjevega intervjuja in po tem, ko so javnosti vse te neresnične navedbe že posredovali.

uk/arh/ap/jes/jes
© STA, 2010