Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Prihajajoči konec tedna pod Pohorjem spet pestro

Maribor, 12. maja - Mariborsko Pohorje bo prihajajoči konec tedna, to je 15. in 16. maja, znova gostilo svetovni pokal gorskih kolesarjev, ki se bodo merili v t.i. gravitacijskih disciplinah - spustu in štirikrosu. Gre za prvo tekmo svetovnega pokala v teh disciplinah letos, na startu pa bodo tudi vsi najboljši tega športa.

Na strmini bo tudi najboljši slovenski predstavnik v spustu Nejc Rutar, Mariborčani pa bodo pogrešali "svojega" aduta Tilna Franka, ki je poškodovan. "Domače" barve bo tako branil Matej Stapič.

Prireditelji, ti so morali v zakup vzeti tudi približno 30-odstotno zmanjšanje proračuna, ta zdaj znaša okrog 70.000 evrov, pričakujejo, da si bo dogajanje pod Pohorjem vse dni ogledalo približno 20 do 25.000 gledalcev. Vstopnica za oba dni stane sedem evrov, za soboto pet, za nedeljo tri, vse pa vključujejo tudi brezplačen prevoz s sedežnico do Trikotne jase.

Dogajanje se bo na Čopki začelo že jutri, ko bo na sporedu uradni trening štirikrosa. V petek popoldan ob 18.30 sledijo kvalifikacije štirikrosa, v soboto ob 13. uri bodo kvalifikacije spusta, ob 16.45 pa finalne vožnje štirikrosa. Finale spusta se bo v nedeljo pričel ob 13.15.

jd/tb/jd
© STA, 2010