Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Prevetritev košarice zdravstvenih dobrin in plač nujna za "rešitev" zdravstva

Ljubljana, 12. maja - Odbor za zdravstvo se je danes seznanil z zadnjimi podatki o finančnih obetih za slovensko zdravstvo v letošnjem letu. Minister za zdravje Dorjan Marušič je zagotovil, da bo sistem letos deloval stabilno, prvi mož zdravstvene blagajne Samo Fakin je dejal, da so skoraj prepričani, da jim bo letos uspelo.

Poslanec SDS Ivan Grill je izpostavil podatek, da je zdravstvena blagajna v prvem tromesečju pridelala 24 milijonov evrov primanjkljaja, kar je že 43 odstotkov celotnega načrtovanega primanjkljaja za letos. Razmere je označil kot kritične.

Po prepričanju predsednice upravnega odbora ZZZS Tatjane Čerin so v zdravstvu še rezerve, in sicer pri izvajalcih, glede na razmere pa bo treba odpreti tudi vprašanja, kot je košarica pravic ali bolniška nadomestila.

Andreja Črnak Meglič (SD) je iz predstavitve ministra izluščila, da so bili razlogi za paniko odveč, poslanec SLS Gvido Kres pa je menil, da je sedanji sistem dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja diskriminatoren, saj vsi plačamo enako, ne glede na dohodke, zato bi morali vsa zavarovanja prenesti nazaj na ZZZS.

td/apo
© STA, 2010