Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovensko-bolgarsko poslovno srečanje za krepitev sodelovanja

Ljubljana, 12. maja - V Sloveniji se mudi bolgarski gospodarski minister Trajčo Trajkov z močno gospodarsko delegacijo. Kot je povedal na poslovni konferenci na Gospodarski zbornici Slovenije velik interes gospodarstvenikov potrjuje, da za izboljšanje gospodarskega sodelovanja med državama obstaja še veliko prostora.

Državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo Darja Radić je sodelovanje med državama ocenila kot dobro, a ga je, kot je dejala, še vedno premalo. Dobro pa je, da je zelo raznoliko, saj podjetja sodelujejo oz. želijo sodelovati na področjih, kot so telekomunikacije, farmacija, energetika, informacijska tehnologija, lesna, kemična in prehrambena industrija, promet in logistika, trgovina in storitve ter infrastruktura in turizem.

Trajkov je poudaril, da ima Bolgarija eno najbolj privlačnih stopenj obdavčitve - enotno davčno stopnjo v višini 10 odstotkov, ki je ena najnižjih v Evropi. Kot prednostno področje za krepitev sodelovanja je izpostavil turizem, kot pomanjkljivost pa infrastrukturo.

bdo/jb/jb
© STA, 2010