Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Komisija DZ o spremembah namembnosti zemljišč in donacijah MOL

Ljubljana, 12. maja - Komisija za gradbene investicije je danes zaslišala lastnika Electe Damijana Jankoviča in načelnika oddelka za urejanje prostora Mestne občine Ljubljana (MOL) Mirana Gajška. Oba sta pojasnila, na kakšen način poteka spreminjanje namembnosti Electinih parcel ob počivališču Barje, po katerem bi se namembnost, ki zdaj dovoljuje gradnjo šolskih, športnih in zdravstvenih objektov, spremenila v namembnost, ki dovoljuje tudi stanovanjsko-poslovno gradnjo.

Gajšek je pojasnil, da omenjena sprememba poteka v okviru spreminjanja prostorskega načrta MOL. Predsednico komisije Alenko Jeraj (SDS) je zanimalo, ali je res ljubljanski župan Zoran Janković na pristojni oddelek posredoval zahtevek za spremembo namembnosti, vendar Gajšek informacije ni mogel potrditi, dejal pa je, da župan lahko predlaga spremembo namembnosti.

Damijan Janković pred komisijo ni vedel povedati, ali je predlog za spremembo namembnosti dal kdo iz Electe ali blizu nje. Prav tako ni vedel povedati, koliko bi se z omenjeno spremembo povečala vrednost parcel.

Komisija je danes zaslišala tudi družbenika podjetja Ganamm Gojka Musića, ki je pojasnil, da so se v podjetju za donacijo MOL trikrat po 50.000 evrov odločili na lastno pobudo, ker radi pomagajo Ljubljani.

ako/apo
© STA, 2010