Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Umrla udeleženka petkove žužemberške tragedije

Žužemberk/Novo mesto, 12. maja - Včeraj je v bolnišnici umrla 44-letna ženska, ki jo je v petek zvečer s pištolo ranil 49-letni mož in kasneje ustrelil še sebe, so za STA povedali na Policijski upravi Novo mesto. Moški je na kraju dogodka umrl, hudo poškodovano žensko pa so v petek odpeljali v bolnišnico, kjer je včeraj dopoldne umrla zaradi rane, ki jo je povzročil strel v glavo.

Po sporočilu novomeške policijske uprave je do tragedije z umorom in samomorom prišlo na Baragovi ulici v Žužemberku. Po izjavah prič, ki so jih zbrali policisti, pa naj bi ženska po izstopu iz avtomobila, v katerem je bil še njen mož, pričela klicati na pomoč. Klicu se je odzval sosed, ki je s pištolo oboroženega osumljenca skušal pomiriti, vendar mu je ta z njo zagrozil. Žrtev, ki je skušala zbežati, pa je ujel, jo pahnil po tleh in ustrelil v glavo. Takoj zatem se je tudi osumljenec ustrelil v glavo.

Pred petkovim dogodkom so policisti policijske postaje Dolenjske Toplice osumljenca zaradi nasilja v družini že enkrat obravnavali, marca pa so mu zaradi žalitev in groženj ženi ter sinu izrekli 48-urno prepoved približevanja.

apo/rbo/apo
© STA, 2010