Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Podpisi podpore občinama Ankaran in Mirna danes vladi, državnemu zboru in ustavnemu sodišču

Ljubljana, 12. maja - Predstavniki krajevnih skupnosti Ankaran in Mirna bodo vladi, državnemu zboru in ustavnemu sodišču danes predali podpise v podporo ustanovitvi samostojnih občin. Še pred tem bodo svoje stališče predstavili na skupni novinarski konferenci.

Podpise prebivalk in prebivalcev Mirne in Ankarana so v omenjenih krajevnih skupnostih zbrali potem, ko je v državnem zboru zmanjkal poslanski glas za ponovno potrditev zakona, s katerim bi dobili svoji občini, občina Sveti Jurij pa bi se preimenovala v občino Sveti Jurij ob Ščavnici.

Predstavniki krajevnih skupnosti Mirna in Ankaran so sicer na ustavno sodišče že vložili pritožbo na zakonodajni postopek ustanavljanja omenjenih občin. Skupina petih poslancev pa je v parlamentarni postopek vložila dva nova, tokrat ločena predloga za ustanovitev občin Ankaran in Mirna.

Na današnji novinarski konferenci bodo poleg predstavnikov krajevnih skupnosti Mirna in Ankaran sodelovali tudi poslanci - predlagatelji zakonov o ustanovitvi občin, župan občine Sveti Jurij, pa tudi župani sosednjih občin krajevni skupnosti Mirna.

tz/pa
© STA, 2010