Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po mnenju ljubljanskih svetnikov SDS Janković vlada nedemokratično

Ljubljana, 11. maja - To, da pravna država v Ljubljani ne deluje in da župan Zoran Janković kot nekdaj Sončni kralj pojmuje Ljubljano kot svojo lastnino, je v demokratičnem svetu nedopustno, meni vodja svetniške skupine SDS Dimitrij Kovačič.

Ljubljana.
Vodja svetniške skupine SDS Dimitrij Kovačič.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Vodja svetniške skupine SDS Dimitrij Kovačič.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Kot poudarja, se je občina zadolžila preko vseh razumnih meja. Po njegovih besedah gre za spomenik, ki si ga je zgradil Janković, Ljubljančani pa ga bodo odplačevali še dolga leta. Jankovićev način vladanja v Ljubljani je, kot meni svetnik, nedemokratičen.

Kovačič je med drugim omenil, da je Janković gradil most za povezovalno cesto med Roško in Njegoševo, čeprav še ni imel pravnomočnega gradbenega dovoljenja.

Svetniki SDS so opozorili na nepravilnosti pri preskrbi z nekaterimi zdravili v Lekarni Ljubljana, po njihovem mnenju pa je s stališča varnosti meščanov nesprejemljivo tudi stimuliranje kupovanja zdravil s kartico zvestobe. Kot menijo, so pri politiki mirujočega prometa problematični tudi parkirnine, spreminjanje cest v parkirišča in pobiranje kazni pozimi ob prometnem kaosu zaradi neočiščenih parkirnih mest.

spc/pa
© STA, 2010