Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Dnevu slovenskega trga kapitala tudi o združevanju Gorenjske banke in Abanke

Ljubljana, 11. maja - Predsednik uprave Save Janez Bohorič je prepričan, da bo do združitve Gorenjske banke in Abanke Vipa prišlo, morda se bo bankama pridružila še kakšna. Trenutno se pogovarjajo o sprejemljivosti menjalnega razmerja. Proces usklajevanja je v teku, je na Dnevu slovenskega trga kapitala zatrdil Bohorič.

Ljubljana.
Predsednik uprave Save Janez Bohorič.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kranj.
Predsednik uprave Save Janez Bohorič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Bohorič je pojasnil, da bo projekt združitve bank realiziran, če bo zanj glasovalo 75 odstotkov vseh delničarjev. Med njimi je tudi Zavarovalnica Triglav, ki ima v Abanki 25,60-odstotni lastniški delež. Član uprave zavarovalnice Igor Stebernak naložbo v Abanko težko komentira, saj se o njej še niso opredelili, zatrdil pa je, da ni nujno, da se bo Zavarovalnica Triglav iz te naložbe umaknila. Neuradno je sicer slišati, da naj bi Zavarovalnica Triglav ostala v Abanki Vipa, in sicer kot aktiven upravljalec naložbe, ne pa banke.

Bohorič se je dotaknil tudi naložbe v Merkur po objavi Mercatorjeve namere za nakup Merkurjevih trgovin in dejal, da bodo v Savi storili vse, da se njihov položaj v procesu prodaje ne bo poslabšal. Prvi mož Mercatorja Žiga Debeljak pa je dejal, da so se začele aktivnosti skrbnih pregledov, ki bodo končane v drugi polovici junija, v začetku julija pa naj bi bilo znano, ali bo do transakcije tudi dejansko prišlo.

uk/bdo/jes
© STA, 2010