Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Türk skupaj DJ Umekom za maturantsko četvorko brez alkohola

Ljubljana, 11. maja - Predsednik republike Danilo Türk in DJ Uroš Umek sta skupaj posnela video sporočilo, v katerem mlade pozivata k odgovorni zabavi. V 53-sekundnem videu z zamenjavo vlog sporočata, da mladi na maturantski četvorki ne potrebujejo alkohola za to, da se lahko vživijo v svojo vlogo in zabavajo, so sporočili z urada predsednika republike.

Ljubljana.
Predsednik republike Danilo Türk.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

V posnetem sporočilu Umek v nagovoru maturantom pravi, da so se prebili čez vse kontrolke in spraševanja, pred njimi pa je eden zadnjih nepozabnih žurov s sošolci. Kot poudari, naj poskrbijo, da jim bo ostal v dobrem spominu in žurajo odgovorno. To je pravo sporočilo, pa na Umekov nagovor odvrne Türk, ki se na posnetku postavi v vlogo DJ-a.

Da bi poziv čimbolj približala mladim, sta Türk in DJ Umek video sporočilo objavila na spletnih straneh urada predsednika in Umeka ter na spletnih socialnih omrežjih Youtube in Facebook. Na Facebooku se lahko njunemu pozivu pridružijo vsi, ki se strinjajo, da uživanje alkohola med tradicionalno maturantsko četvorko prireditvi jemlje ugled in njen pravi pomen, so še zapisali v uradu predsednika republike.

spc/tz
© STA, 2010