Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Izšel priročnik za zaposlovanje in vlaganja v Pomurju

Murska Sobota, 11. maja - Vladni predstavniki so danes v Murski Soboti predstavili priročnik, ki je namenjen lažji uporabi osrednjih instrumentov v okviru zakona o razvojni podpori Pomurju, in sicer davčnih spodbud za investitorje in povračila plačanih prispevkov delodajalcem, ki bodo dodatno zaposlovali.

Murska Sobota, zavarovalnica Triglav.
Predstavitev priročnika za uporabo uredbe o kriterijih in pogojih ter načinu uveljavljanja spodbud za zaposlovanje in davčne olajšave za investiranje v Pomurski regiji v obdobju 2010-2015 v okviru izvajanja zakona o razvojni podpori Pomurski regiji, ki jo pripravlja Projektna pisarna vlade RS v Pomurski regiji.
Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik.
Foto: STA

Priročnik podrobno pojasnjuje uredbo o pogojih in načinu uveljavljanja spodbud, izpolnjevanje obrazcev z zgledi ter tudi kombiniranje ukrepov z drugimi javnimi viri.

Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik je priročnik označil kot pomemben korak do potrebne nove infrastrukture, naložb v razvoj in novih delovnih mest.

Po besedah državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade in vodje projektne pisarne v Pomurju Andreja Horvata priročnik med drugim prinaša ugotovitve, kako lahko sodelujejo davčna uprava, ministrstvo za delo, zavod za zaposlovanje, služba vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko ter regionalna razvojna agencija Mura.

jb/mma/bdo
© STA, 2010