Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ljubljani so danes odprli Severni mestni park

Ljubljana, 11. maja - V Ljubljani so danes odprli Severni mestni park, ki meri več kot 21.000 kvadratnih metrov. V njem so uredili otroško igrišče, prav tako pa v okviru projekta Ljubljana - svetovna prestolnica knjige 2010 tam pripravljajo tematski park. Investitor projekta je Mestna občina Ljubljana, njegova vrednost pa znaša dobrih 2,2 milijona evrov, so sporočili z občine.

Park obsega območje med Gospodarskim razstaviščem in Župančičevo jamo ter med Vilharjevo in Linhartovo cesto. Kot pojasnjujejo na občini, so gradbeno dovoljenje zanj pridobili junija lani, pravnomočno uporabno dovoljenje pa konec aprila.

Otroško igrišče, ki je sestavljeno iz igrišča s tobogani in igrišča na temo morja, skupno meri nekaj manj kot 1000 kvadratnih metrov. Poleg tega so v parku uredili tudi pešpoti, javno razsvetljavo in dve fontani.

Danes so prav tako odprli tudi 40 metrov dolg podhod pod Vilharjevo cesto, ki povezuje območje Zupančičeve jame in obstoječi podhod pod železniškimi tiri. Njegova vrednost znaša 1,2 milijona evrov.

spc/pa
© STA, 2010