Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

ATVP sumi usklajeno delovanje bank pri zasegu delnic v lasti Infond Holdinga

Ljubljana, 11. maja - Agencija za trg vrednostnih papirjev je zaradi suma usklajenega delovanja začela postopek zoper banke, ki so družbi Infond Holdingu lani zasegle delnice Mercatorja in Pivovarne Laško, so povedali na agenciji, kjer pa drugih informacij niso želeli posredovati.

Postopek naj bi tekel zoper osem bank - NLB, Banko Celje, Abanko Vipa, Banko Koper, Gorenjsko banko, Probanko, NKBM in Hypo banko.

Agencija je po besedah stečajnega upravitelja Infond Holdinga Marka Zamana, ki je na ATVP podal pobudo za uvedbo postopka, postopek začela po uradni dolžnosti.

Na usklajeno delovanje po njegovem mnenju kaže dejstvo, da so vse banke na enak način in v enakem časovnem obdobju odstopile od kreditnih pogodb ter da so na enak način in skoraj hkrati (v manj kot mesecu dni) pridobivale te delnice v last.

Poleg tega so nekatere ustanovile konzorcij za prodajo deleža Mercatorja ter nato nekatere iz konzorcija izstopile in z upravo Mercatorja sklenile dogovor glede dividendne politike in lastništva v družbi.

jb/bdo
© STA, 2010