Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po mnenju Janše so se gospodarske razmere na Celjskem poslabšale

Celje, 10. maja - Predsednik SDS Janez Janša je po današnjem obisku poslanske skupine na Celjskem na novinarski konferenci v Celju povedal, da so se gospodarske razmere v celjski regiji od njegovega zadnjega obiska poslabšale. Kot poseben problem celjske regije je Janša izpostavil visoko brezposelnost, saj se kljub rasti obsega dela nova delovna mesta ne odpirajo.

Po mnenju Janše so gospodarske družbe na Celjskem soočajo tudi z velikim pritiskom na cene, podjetjem pa primanjkuje tudi investicijskega denarja, ki bi ga bilo možno vložiti v razvoj. "Celotna slika je pesimistična, primanjkuje ukrepov, ki bi zagotovili več kisika slovenskemu gospodarstvu. Premalo razvojnih potencialov v regiji je izkoriščenih," je dejal Janša.

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je pojasnil, da so med današnjim obiskom celjske regije spoznali, da vlada ni dovolj storila za gospodarstvo, operativni so le ukrepi, ki se nanašajo na področje socialne, medtem ko ukrepi, ki bi spodbujali gospodarsko rast ne delujejo.

lpc/ap
© STA, 2010