Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Čop na svetovnem pokalu na Bledu za Slovenijo ali za Norveško?

Ljubljana/Bled, 10. maja - Iztok Čop je dobrih 14 dni pred svetovnim veslaškim pokalom na Bledu razkril, da bi na prvi veliki tekmi v Sloveniji po 21 letih rad veslal v dvojnem dvojcu z dolgoletnim prijateljem Norvežanom Olafom Tuftejem, kar bi bila prva posadka sestavljena iz tekmovalcev različnih držav na velikih veslaških tekmah.

Eden najboljših slovenskih športnikov vseh časov, olimpijski in svetovni prvak, je obudil idejo izpred let, ko so ga vabili na Norveško in mu nudili celo državljanstvo, tudi takrat pa bi bil njegov partner prav Olaf Tufte. Tekmovalca sta tokrat, kot kaže, dogovorjena za skupni nastop, vprašanje je le, ali bo Čop dobil dovoljenje slovenske zveze in bosta skupaj nastopila za Slovenijo, v nasprotnem primeru Čop napoveduje nastop za Norveško.

Tudi s strani Mednarodne veslaške zveze je to novost, da bi bila posadka sestavljena iz veslačev z različnim državljanstvom, a Čop pravi, da že ima potrditev s strani FISA, zato ne pričakuje težav. Slovenski selektor Miloš Janša zadeve ne komentira, predsednik veslaške zveze Denis Žvegelj pa ne nasprotuje Čopu, a končno odločitev prepušča stroki.

ag/ic/ag
© STA, 2010