Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Križanič: Z novo krizo bi se rast v Sloveniji še odmaknila

Ljubljana, 10. maja - Finančni minister Franc Križanič upa, da je bil nočni dogovor finančnih ministrov EU o vzpostavitvi sistema za zagotovitev stabilnosti evra dovolj hiter, močan in jasen, da ga bodo kapitalski trgi razumeli in normalno delovali naprej. S tem naj bi se na trge povrnile normalne razmere, da se tečaji delnic ne bi več zniževali in se bodo razlike v cenah obveznic zmanjšale, je dejal danes v Ljubljani.

Ljubljana.
Minister za finance Franc Križanič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Minister za finance Franc Križanič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Tu je po Križaničevih besedah tudi interes slovenskega gospodarstva zelo velik. Prvi podatki namreč kažejo, da se je v spomladanskih mesecih začela razmeroma hitra gospodarska rast. Z novo finančno krizo bi se to brez dvoma zamaknilo, je opozoril.

Vsa ta sredstva bodo odplačna, cena kreditov pa bo predvidoma določena v podobni višini kot pri pomoči Grčiji. Glede te je Križanič dejal, da teče v skladu z načrti. Cela vrsta držav je že izpeljala parlamentarne postopke in 19. maja je pričakovati izplačilo prvih obrokov. Možnost, da bi prišlo do odpisov kreditov Grčiji, se mu ne zdi verjetna.

bg/bdo
© STA, 2010