Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Med stavko v Hitu dva incidenta med varnostniki in stavkajočimi

Nova Gorica/Kranjska Gora, 10. maja - Uprava Hita ocenjuje, da naj bi včeraj stavkalo 150 igralniških delavcev, predstavniki novogoriškega Sindikata igralniških delavcev pa govorijo o 500 stavkajočih. Med 20. in 21. uro je prišlo pred igralnicama Perla in Park v Novi Gorici tudi do dveh incidentov med stavkajočimi in varnostniki Sintala, ki stavkajočih niso spustili v igralnico, tako da je pri enem izmed njih posredovala policija.

Nova Gorica, službeni vhod pred igralnico Perla v Novi Gorici.
Stavka igralniških delavcev v Hitu.
Posredovanje policije pri incidentu med varnostnikom in stavkajočimi.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Nova Gorica, službeni vhod pred igralnico Perla v Novi Gorici.
Stavka igralniških delavcev v Hitu
Varnostniki so stavkajočim preprečevali vhod v stavbo.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Prve ocene uprave kažejo, da bo zaradi nedeljske stavke, ki se je začela ob 18. uri, trajala pa do 1. ure danes, za 150.000 evrov škode. Vendar je to le škoda, ki jo lahko ocenijo zaradi izpada prihodka. Škode, ki bo nastala zaradi odhoda gostov v druge igralnice, pa ne morejo izračunati. Stavka je sicer potekala v štirih Hitovih igralnicah, in sicer Park in Perla v Novi Gorici, Corona v Kranjski gori ter Drive In v Vrtojbi.

Igralniški delavci so se za stavko odločili, ker z upravo niso dosegli dogovora o delitvi napitnin. Če dogovora ne bo, bodo stavko stopnjevali in v soboto, 15. in 22. maja, stavkali 12 oz. 24 ur.

rr/ap/bdo
© STA, 2010