Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predsednik Türk danes v Bruslju na gospodarskem forumu in z visokimi predstavniki EU

Bruselj, 10. maja - Predsednik republike Danilo Türk se bo danes in v torek v Bruslju udeležil Svetovnega gospodarskega foruma za Evropo, na katerem bo ena osrednjih tem prihodnost območja evra. Prav tako se bo danes v evropski prestolnici srečal s predsednikom EU Hermanom Van Rompuyem in predsednikom Evropskega parlamenta Jerzyjem Buzekom.

Slovenski predsednik se bo zjutraj najprej udeležil otvoritvenega zasedanja foruma z naslovom EU - soočanje s krizo. Popoldne bo sicer v okviru foruma spremljal tudi televizijsko razpravo o evoluciji območja evra.

Po odprtju foruma se bo predsednik Türk danes srečal s predsednikom Evropskega sveta Van Rompuyem, nato predvidoma z evropskim komisarjem za okolje Janezom Potočnikom, potem pa še s predsednikom Evropskega parlamenta.

V torek zjutraj se bo predsednik v okviru foruma najprej udeležil interaktivnega zasedanja na temo Premislek o strateški agendi Evrope, nato pa še interaktivnega zasedanja o premisleku o širitvi Evrope in njeni bližnji soseščini.

pm/jk
© STA, 2010