Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Hitu v pričakovanju stavke

Nova Gorica, 9. maja - Danes naj bi se nadaljevala pogajanja med pogajalskima skupinama uprave Hita in vodstvom novogoriške enote Sindikata igralniških delavcev, vendar so pogajanja odpadla. Tako vse kaže na to, da se bo danes ob 17. uri pričela osemurna stavka v novogoriških igralnicah Park in Perla, kranjskogorski Coroni in igralnem salonu Drive In v Vrtojbi.

Nova Gorica.
Hit.
Foto: Marko Cencič/STA
Arhiv STA

Po besedah predsednika novogoriške enote Sindikata igralniških delavcev Iztoka Černigoja na pogajanja niso prišli, ker niso dobili nikakršnega vabila s strani uprave Hita. V sindikatu še pojasnjujejo, da so se pripravljeni dobiti z upravo in nadaljevati s pogajanji. Če do njih ne bo prišlo, bodo ob 17. uri pričeli s stavko, kot je bilo napovedano.

V upravi Hita pa pojasnjujejo, da so vodstvu sindikata predlagali kompromis, po katerem uprava pristaja na predlog delitve napitnine po zakonskem modelu, ki ga zagovarja sindikat, vendar pod pogojem, da sindikat podpiše oba aneksa, ki sta ju podpisala že ostala dva sindikata, Sindikat gostinstva in turizma in Vrba.

rr/apo
© STA, 2010