Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mankoč z najboljšim dosežkom na Iliriji

Ljubljana, 8. maja - Dosežek Petra Mankoča, 55,39 na 100 m delfin, je bil najboljši posamični izid prvega dne jubilejnega 30. mednarodnega plavalnega mitinga Ilirija 2010. S 727 točk vrednim dosežkom je Mankoč prepričljivo prehitel radovljiškega reprezentanta Robija Žbogarja.

Ena najbolj zanimivih ženskih tekem je bil 100 delfin, kjer je plavalka Gorenjske banke Radovljice Anja Klinar, sicer specialistka na 400 mešano, z 1:03,22 tesno za sedem stotink sekunde ugnala Olimpijino reprezentantko Katjo Hajdinjak, Estonko Triin Aljand, ki nastopa za Ilirijo, ter drugo Ilirijino reprezentantko Sofijo Djelič.

Kot večina slovenskih reprezentantov je bila tudi Klinarjeva prejšnji teden na pripravah na Ptuju, s tekmo na Iliriji sicer ni bila obremenjena, saj 100 delfin ni njena disciplina, bolj zadovoljna je z letošnjimi nastopi na 400 mešano, predvsem s pred tedni postavljenim tretjim izidom letos v Evropi v tej disciplini v Malagi.

Med ostalimi nastopi velja izpostaviti še zmagi Olimpijine Nine Sovinek na 100 prosto in 200 mešano ter odstop Triglavanka Anje Čarman na 100 hrbtno.

ag/ic/ag
© STA, 2010