Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Leban in Kuk tretja v Vichyju

Pariz, 8. maja - Slovenska kajakaša na mirnih vodah Lovro Leban in Rok Kuk sta zelo dobro nastopila na uvodni tekmi svetovnega pokala v sprintu v francoskem Vichyju. V konkurenci kajakaških dvojcev sta na 1000 metrov osvojila tretje mesto.

Slovenca sta zaostala le za olimpijskima prvakoma iz Pekinga, Nemcema Martinom Hollsteinom in Andreasom Ihlejem, ter Francozoma Vincentom Lecruiberom in Cyrillom Carrejem. Leban in Kuk pa sta se izkazala tudi na 500 metrov, saj sta se tudi v tej disciplini uvrstila v jutrišnji veliki finale. V svoji polfinalni skupini sta bila druga.

Danes so nastopili še trije Slovenci. Špela Ponomarenko je bila v finalu B med kajakašicami na 500 m peta in skupno 14., Jošt Zakrajšek, ki je v kvalifikacijah na 500 m izpadel, je bil v finalu B kajakašev na 1000 m osmi in skupno 17., Jernej Župančič Regent pa je v tej disciplini zmagal v finalu C in tako osvojil končno 19. mesto. Na pol krajši razdalji se je s četrtim časom polfinala v svoji skupini uvrstil v nedeljski finale B.

lr/zzb/lr
© STA, 2010