Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Ljubljanskem potniškem prometu novosti tudi za turiste

Ljubljana, 9. maja - V Ljubljanskem potniškem prometu ukinjajo plačevanje voženj po mestu z gotovino. Kot je za STA pojasnil izvršni direktor LPP Peter Horvat, je tak trend tudi drugje, saj je to hitreje in enostavneje. Za turiste pa v prestolnici pripravljajo Ljubljansko turistično kartico Urbana.

Ljubljana.
Logotip podjetja Ljubljanski potniški promet.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Avtobus, LPP, promet.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Jutri je še zadnji dan za plačilo vožnje z mestnim avtobusom v prestolnici z gotovino, nato pa LPP v celoti prehaja na plačilni sistem z brezkontaktno kartico Urbana. Potem, ko so z januarjem ukinili plačevanje z žetoni, se je delež uporabnikov, ki plačujejo z gotovino, z desetih odstotkov znižal na tri odstotke in se še zmanjšuje, so sporočili iz podjetja.

Sicer pa še pred poletjem načrtujejo integracijo Urbane v kartico, namenjeno turistom, ki so po Horvatovih besedah v tem primeru najbolj ranljiva skupina. Kartica bo nadomestila sedanjo Ljubljana Card, veljala bo 24, 48 ali 72 ur. Turisti bodo tako prosto dostopali do ljubljanske kulturno-turistične ponudbe, kartica pa bo med drugim vključevala tudi prevoz z mestnimi avtobusi.

spc/apo
© STA, 2010