Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Danes zadnji dan za plačilo ljubljanskega mestnega prometa z gotovino

Ljubljana, 10. maja - V Ljubljanskem potniškem prometu za plačilo voženj po mestu danes še zadnji dan sprejemajo gotovino, nato pa v celoti prehajajo na plačilo s kartico Urbana. Potem, ko so z januarjem ukinili žetone, uporabnikom mestnih avtobusov kot alternativna možnost ostaja plačilo z Moneto preko mobilnih telefonov.

Ljubljana.
Mestna kartica Urbana.
Foto: STA

Ljubljana.
Mestna kartica Urbana.
Foto: STA

Vožnja stane 0,80 evra, plačilo z Moneto pa v nasprotju s plačilom z Urbano ne omogoča 90-minutnega brezplačnega prestopanja po različnih progah. V Ljubljani je plačevanje z Urbano možno 24 ur na dan vse dni v tednu, saj jo je kadarkoli mogoče kupiti in naložiti na 32 urbanomatih, v delovnem času pa jo lahko uporabniki dobijo tudi na 200 drugih prodajnih mestih.

Kot pojasnjujejo v podjetju, je ukinitev gotovine gospodarna odločitev, saj bi vzpostavitev primernega sistema za plačevanje z gotovino v enem letu zahtevala okoli milijon evrov. Sicer pa je ukinjanje gotovine v mestnem prometu trend tudi po drugih državah, saj je to hitreje in enostavneje, pravi izvršni direktor LPP Peter Horvat.

spc/apo
© STA, 2010