Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ob svetovnem dnevu o pomenu gibanja za vse

Ljubljana, 10. maja - Svetovni dan gibanja, ki ga obeležujemo danes, bo letos pod sloganom Tisoč življenj - tisoč oblik gibanja. V Sloveniji opozarjamo, da si vsakdo lahko poišče obliko telesne dejavnosti, ki je zanj primerna in ga veseli, s tem pa doseže pozitivne učinke gibanja na številnih področjih.

Ministrstvo za zdravje in Inštitut za varovanje zdravja sta v sodelovanju z ministrstvom za šolstvo pozvala med drugim delovne organizacije, šole in občine, da pripomorejo k organizaciji brezplačnih gibalnih aktivnosti in prispevajo, da bo danes vsa Slovenija v gibanju, so sporočili z Inštituta za varovanje zdravja.

V Rogaški Slatini pa se bo v organizaciji obeh ministrstev in inštituta danes začel 5. Fit mednarodni kongres pod naslovom Vloga gibalne/športne aktivnosti pri preprečevanju nastanka bolezni in zdravljenju.

Po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije pri odraslih zadošča redna zmerna telesna dejavnost, ki traja skupaj vsaj 30 minut na dan, pri otrocih pa vsaj eno uro na dan.

pse/apo
© STA, 2010