Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V slovenskih vojašnicah danes dan odprtih vrat

Ljubljana/Postojna/Vipava/Slovenska Bistrica/Novo mesto/Murska Sobota/Kranj/Pivka, 8. maja - Pred dnevom Slovenske vojske bodo danes med 10. in 18. uro svoja vrata odprle slovenske vojašnice. Obiskovalci si bodo lahko ogledali vojaško opremo in oborožitev, zanje pa so pripravili tudi spremljajoči program.

Poček pri Postojni.
Logotip Slovenske vojske.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Ahiv STA

Dan odprtih vrat bo danes v vojašnicah v Ljubljani, Postojni, Vipavi, Slovenski Bistrici, Novem mestu, Murski Soboti, Kranju in Pivki, so sporočili z ministrstva za obrambo. Na predvečer dneva Slovenske vojske, ki ga sicer obeležujemo 15. maja, bo v Celju osrednja slovesnost, na kateri bo slavnostni govornik predsednik republike Danilo Türk.

Današnji dan odprtih vrat v ljubljanski vojašnici bo povezan tudi s tradicionalno ljubljansko prireditvijo Pot ob žici, ki poteka pred praznikom Ljubljane, 9. majem. Skozi vojašnico se bodo namreč lahko sprehodili tudi pohodniki, ki se bodo podali po poti, kjer je Ljubljano med drugo svetovno vojno obdajala bodeča žica. Vojašnico bodo obiskali tudi obrambna ministrica Ljubica Jelušič, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Alojz Šteiner in ljubljanski župan Zoran Janković.

spc/miv
© STA, 2010