Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DS danes o referendumu o zakonu o kapitalskih naložbah države

Ljubljana, 10. maja - Potem ko je državni zbor v začetku maja vnovič potrdil zakon o upravljanju kapitalskih naložb države, na katerega je državni svet deset dni prej izglasoval odložilni veto, se bodo državni svetniki danes sestali na izredni seji, da bi zahtevali, naj o zakonu na referendumu odločijo volivci.

Sklic izredne seje je zahtevala skupina državnih svetnikov s prvopodpisanim Bogomirjem Vnučcem, ki opozarja, da zakon, v skladu s katerim naj bi se upravljanje vseh kapitalskih naložb države preneslo pod okrilje v ta namen ustanovljene nove agencije, grobo krši smernice in načela OECD. Zakon namreč ne zagotavlja strokovnih mehanizmov in transparentnosti za učinkovito gospodarjenje s kapitalskimi naložbami države, poudarjajo.

Predlagatelji se bojijo, da se bo na ta način s pomembnim državnim premoženjem upravljalo mimo volje ljudstva, ob čemer opozarjajo, da bo zakon na široko odprl vrata za osebna okoriščanja, korupcijo in zlorabe na račun premoženja vseh državljank in državljanov Slovenije.

bg/jb
© STA, 2010