Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Opozicija bo danes vložila predlog za Gantarjevo razrešitev

Ljubljana, 7. maja - Skupina 31 poslancev SDS in SNS bo danes vložila predlog za razrešitev predsednika DZ Pavla Gantarja, je napovedal vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko. Očitajo mu namreč, da je z zavrnitvijo njihove zahteve za sklic izredne seje o kreditiranju projekta v Stožicah kršil ustavo in parlamentarni poslovnik.

Predsednik DZ je namreč dvakrat zavrnil njihovo zahtevo za sklic izredne seje o kreditiranju državnih bank oziroma financiranja projekta stadiona v Stožicah. Po Tankovem mnenju to pomeni očitno zavlačevanje in nespoštovanje pravnega reda. Gantar po njegovih besedah v nasprotju z ustavo in poslovnikom DZ uvaja precedenčne primere, ko ne želi sklicati seje.

Predlagatelji Gantarjeve razrešitve se po Tankovih besedah zavedajo, da je zanjo potrebnih 46 poslanskih glasov, a ne morejo več mirno gledati, kaj se dogaja v tem mandatu. Kot pravi, tokrat ni bilo prvič, da Gantar na zahtevo opozicije ni sklical seje.

V Zaresu in LDS so zahtevo za Gantarjevo razrešitev na današnjih ločenih novinarskih konferencah označili kot neupravičeno in kot napad na ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

ako/apo/mo/miv
© STA, 2010