Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Izredne seje o ustanovitvi občin Ankaran in Mirna ne bo

Ljubljana, 7. maja - Izredne seje o ustanovitvi občin Ankaran in Mirna, ki naj bi bila sklicana za 14. maja, ne bo. Predstavniki poslanskih skupin namreč na današnji seji kolegija predsednika državnega zbora niso potrdili skrajšanega postopka za predloga. Za skrajšani postopek so namreč glasovali le predstavniki SD, LDS, DeSUS in SLS, kar ni zadoščalo za potrditev.

Ker bo DZ zakona torej obravnaval po rednem postopku, je predsednik državnega zbora Pavel Gantar ugotovil, da je zahteva za izredno sejo postala brezpredmetna. Upoštevati je namreč treba še 15-dnevni rok, v katerem lahko poslanci zahtevajo splošno razpravo.

Predstavniki poslanskih skupin pa so določili dnevni red majskega zasedanja, ki se bo začelo v ponedeljek, 17. maja. Nanj so uvrstili tudi pet zakonskih predlogov, za katere so sklenili, da se obravnavajo po nujnem postopku. Tako bo DZ na redni majski seji odločal o spremembah treh davčnih zakonov, zakonu o udeležbi delavcev pri dobičku ter jamstveni shemi za kreditiranje investicij.

miv/mo/miv
© STA, 2010