Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Židan prevzel posle na kmetijskem ministrstvu

Ljubljana, 7. maja - Novoimenovani minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan je danes prevzel posle na ministrstvu. Posle mu je predal začasni vodja ministrstva, minister za lokalno samoupravo in regionalno politiko Henrik Gjerkeš.

Ministrstvo je do sredine marca vodil Milan Pogačnik, a je nato odstopil, deloma tudi zaradi očitkov v zvezi z afero okrog vračanja bulmastifov njihovemu zdaj že pokojnemu lastniku Saši Baričeviču.

Ker premier Borut Pahor njegovega naslednika ni uspel najti pravočasno, je vodenje ministrstva začasno poveril Gjerkešu. Konec aprila je nato kot kandidata predstavil Židana, ki ga je državni zbor za ministra imenoval v sredo.

Židan je sicer že naredil prvo kadrovsko potezo na ministrstvu - za vodjo svojega kabineta je postavil sedanjo vodjo Eleno del Fabro. Pogovori glede novega državnega sekretarja še potekajo.

Od slovenske osamosvojitve naprej so funkcijo ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano opravljali Jožef Jakob Osterc, Jože Protner, Ciril Smrkolj, Franc But, Milan Pogačnik, Marija Lukačič, Iztok Jarc, Henrik Gjerkeš in zdaj še Dejan Židan.

arh/jes/jes
© STA, 2010