Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pegan v Maribor na popravni izpit po kolajno, Bertoncelj po zmago

Maribor, 6. maja - Konec tedna bo Maribor gostil svetovni pokal v športni gimnastiki, slovenski ljubitelji tega športa pa največ pričakujejo od Aljaža Pegana in Saša Bertonclja. Pegan se bo skušal odkupiti za spodrsljaj na drogu na minulem evropskem prvenstvu, Bertoncelj pa si tokrat želi povsem na vrh.

Ljubljana.
Telovadec Aljaž Pegan.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Telovadec Sašo Bertoncelj.
Foto: Matej Leskovšek/STA

Bertoncelj, ki je na minulem evropskem prvenstvu v Birminghamu z bronom na konju z ročaji prišel do uspeha kariere, ima na Šalamunovem memorialu, kot pravi, neporavnane račune. Lani ga je namreč pred domačimi navijači ugnal Belgijec Donna-Donny Truyens, letos pa si želi, da bi se mu maščeval in sam stopil na najvišjo stopničko.

Škofjeločana so že označili, da gre za novo zvezdo slovenske gimnastike, saj je postal prvi po Peganu in Mitji Petkovšku, ki je prišel do kolajne na velikem tekmovanju, skupaj pa je šele šesti Slovenec v zgodovini, ki mu je uspel tak podvig. Znašel se je v imenitni družbi zvenečih imen in gimnastičnih legend, ki jo sestavljajo Tine Šrot, Miro Cerar, Lojze Kolman, Petkovšek in Pegan. A sam skromno pravi, da se s temi imeni, vsaj za zdaj, še ne more primerjati.

Petkove kvalifikacije se bodo v Lukni začele ob 14. uri, sobotni finalni nastopi so na sporedu ob 16. uri, nedeljski pa že ob 14.20.

zza/tb/zza
© STA, 2010