Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Konec tedna bodo Lukno spet zasedli telovadci in telovadke

Maribor, 6. maja - Konec tedna bodo mariborsko dvorano Lukna spet zavzeli nekateri najboljši telovadci in telovadke sveta, saj bo mesto ob Dravi gostilo 43. Šalamunov memorial, svetovni pokal v športni gimnastiki. Vse oči bodo uprte v enega najboljših telovadcev na drogu zadnjega desetletja in pol Aljaža Pegana ter bronastega z minulega EP na konju Saša Bertonclja.

Moški del slovenske ekipe bodo na svetovnem pokalu - v petek bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa finalni nastopi - ob Peganu in Bertonclju zastopali še Rok Klavora, Alen Dimic, Žiga Britovšek in Gregor Saksida, medtem ko se bo Andraž Lamut predstavil izven konkurence, ženskega pa Ivana Kamnikar, Fiona Novak, Teja Belak, Carmen Horvat, Tjaša Kysselef in Alenka Dolničar (slednji zunaj konkurence).

Petkove kvalifikacije se bodo v Lukni začele ob 14. uri, sobotni finalni nastopi so na sporedu ob 16. uri, nedelji pa že ob 14.20. Vstopnina bo tudi letos po pet evrov za odrasle in tri evre za mladino, so sporočili prireditelji.

zza/tb/zza
© STA, 2010