Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pred praznikom Ljubljane bosta častna meščana postala Kerševanova in Stanovnik

Ljubljana, 7. maja - Pred praznikom Ljubljane, 9. majem, bo danes na Ljubljanskem gradu slavnostna seja mestnega sveta, na kateri bodo podelili tudi nagrade ter plakete glavnega mesta. Listino o nazivu častnega meščana Ljubljane pa bosta prejela nekdanja ljubljanska županja Ana Nuša Kerševan in predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Janez Stanovnik.

Odločitev o podelitvi naziva je sicer v mestnem svetu povzročila polemike in kritike. Kot so prepričani svetniki SDS, naziva ne bi smeli podeljevati politikom.

Slavnostne seje mestnega sveta se bodo med drugim udeležili predsednik republike Danilo Türk, ministrica za obrambo Ljubica Jelušič in dunajski župan Michael Häupl, ki bo danes obiskal Ljubljano.

V Ljubljani se danes nadaljuje tradicionalna prireditev Pot ob žici. Na pohod po delu poti, kjer so okupatorji mesto med drugo svetovno vojno obdali z bodečo žico, se bodo danes odpravili šolarji. 9. maj je Ljubljana za svoj praznik izbrala v spomin na osvoboditev leta 1945.

spc/apo
© STA, 2010