Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zaposlene v mirnskem obratu Preventa bodo s koncem maja poslali na čakanje

Mirna, 6. maja - Član uprave slovenjegraškega Prevent Globala Matjaž Hudopisk je danes na Mirni predstavnike sindikata in zaposlene v tamkajšnjem Preventovem obratu seznanil, da se z majem iztekajo naročila za program sedežnih prevlek, ki jih izdelujejo, po njihovem izteku pa bodo delavce napotili na čakanje na delo doma.

Slovenj Gradec.
Sedež družbe Prevent Global.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Slovenj Gradec.
Sedež podjetja Prevent Global.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Napovedal je tudi pripravo programa presežnih zaposlenih v družbi Prevent, ki združuje profitna centra v Slovenj Gradcu in na Mirni, v kolikor bodo uspeli v tem obdobju najti nove posle, pa bodo število zaposlenih, ki bodo vključeni v program, temu ustrezno zmanjšali, so sporočili iz Slovenj Gradca.

Po besedah sekretarke novomeške območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Majde Marolt bodo po 20. maju približno 250 zaposlenim na Mirni vročili sklepe o čakanju na delo, v prehodnem obdobju pa bodo zaposleni dobivali stoodstotno nadomestilo plač.

Če Preventova uprava ne bo našla novih poslov, jih bo odpustila postopoma, z denarjem za nadomestila pa naj ne bi bilo težav.

rbo/arh/arh
© STA, 2010